Banangröt med kanel och kardemumma




Snabb och god GI frukost!

Banangröt med kanel och kardemumma - 1 port

1 dl havregryn
1 dl vatten
1 dl sojamjölk
1 banan

Häll havregrynen, vattnet och mjölken i en kastrull och koka upp. Mosa bananen med en gaffel. När det börjar puttra i kastrullen, i med den mosade bananen ch låt skjuda i ca 3 minuter.

Serveras med mjölk, kanel och kardemumma!

Ugnspannkaka GI



Ugnspannkaka GI
4 personer

300 g bacon
250 g keso
150 g riven ost
8 ägg
1½ dl grädde

Stek baconen i en stekpanna. Spula sedan ner bakonen i mindra bitar i en ungsfast form. Vispa ihop äggen och grädden och rör sedan ner keson och osten. Häll äggsmeten över baconen, in i ugnen i 20 -30 min på 225 grader - klart!



Köttfärsröra med morotspasta?


Slängde ihop en köttfärsröra idag och bytte ut pastan till strimlade morötter - blev helt sjukt gott!!

Finhackade en gul lök och en halv röd paprika, och fräste i lite olivolja och la vid sidan. Stekte ett paket körrfärs tills färsen var genomstekt, i med löken och paprikan. Finhackade några körsbärstomater, några soltorkade tomater och två vitlöksklyftor. I med det. Och till sist blandade jag i ca 2-3 matskedar tomatpuré och lite vatten. Salt, peppar och lite chili på det och lät det koka ihop sig en stund.

Sen tog jag och skalade lite morötter med potatiskskalaren i tunna strimlor.

Fetaost och créme fraische är gott att ha till! :)


Kyckling med mango chutney



Kyckling med mango chutney

2-3 kycklingfiléer
1 purjo
2 msk mango chutney
1 msk kinesisk soja
3 dl turkisk youghurt
½-1 tsk sambal oelek
1 hönsbuljong

Dela kycklingfiléerna i ganska små bitar. Stek kyckling och tillsätt skivad purjo när kycklingen har en stund kvar, så att purjon hinner bli riktigt mjuk. När kycklingen är genomstekt, smula ner buljongtärningen, rör ner och tillsätt de andra ingredienserna och smaka av.

Serveras med bulgur och sallad.

Som snabblunch ta bara och stek kycklingen, i med mango chutney och yoghurten och rör om! Gott det också ;)

 


Kycklinggryta med avokado och fläsk



2 st scharlottenlökar
1 vitlöksklyfta
2 msk smör
3 stycken kycklingfiléer
250 g rimmat fläsk
salt och svartpeppar
1 hönsbuljongtärning
2 dl vatten
2 dl grädde
2 avokado
100 g svarta oliver
½ kruka salvia

Börja med att hacka läken fint och bryn i en stekpanna med lite smör. Bryn löken tills den blir mjuk och lägg över den i en gryta. Skär kycklingen och fläsket i lagom stora grytbitar och bryn i smör. Salta och peppra. Lägg över kycklingen och fläsket i grytan tillsammans med löken. Smula i biljongtärningen och tillsätt vatten och grädden. Koka upp och låt koka i 10 min. Salta och peppra, smaka av!

Dela och skala avokadon, tärna och blanda tillsammans med lite sallad eller speat. Ringla över lite olivolja.

Kycklinggryta med avokado och fläsk



2 st scharlottenlökar
1 vitlöksklyfta
2 msk smör
3 stycken kycklingfiléer
250 g rimmat fläsk
salt och svartpeppar
1 hönsbuljongtärning
2 dl vatten
2 dl grädde
2 avokado
100 g svarta oliver
½ kruka salvia

Börja med att hacka läken fint och bryn i en stekpanna med lite smör. Bryn löken tills den blir mjuk och lägg över den i en gryta. Skär kycklingen och fläsket i lagom stora grytbitar och bryn i smör. Salta och peppra. Lägg över kycklingen och fläsket i grytan tillsammans med löken. Smula i biljongtärningen och tillsätt vatten och grädden. Koka upp och låt koka i 10 min. Salta och peppra, smaka av!

Dela och skala avokadon, tärna och blanda tillsammans med lite sallad eller speat. Ringla över lite olivolja.

RSS 2.0