Spenat och fetaostpaj!



En kanongod matpaj som går snabbt att göra!

Spenat och fetaostpaj - 4 portioner
Från " Våra bästa GI-recept"

Pajdeg
2 dl sojamjöl
100 g smör

Fyllning

1 stor gul lök
1 paket bladspenat
250 g fetaost
svarta oliver
olivolja
2 msk oregano
3 ägg
3 dl grädde
sald och svartpeppar

Do like this!
Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn. Arbeta ihop sojamjölet och smöret i en bunke till en fast klump. Tryck ut den i en pajform, pricka skalet med en gaffel och grädda i ugnen i 15 minuter.

När pajskalet är färdiggräddat, ta ut den och vrid ner ugnen till 150 grader luftugn eller 175 grader vanlig ugn. Skiva löken och stek tillsammans med spenaten i en stekpanna med lite olivolja. Fyll pajskalet med med spenaten och löken, smula över petaosten och lägg på svarta oliver. Krydda med oreganon. Vispa ihop äggen med grädden, salta och peppra och häll över pajen. In i ugnen i ca 40 minuter eller tills den är gyllenbrun och fast.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0