Sockerfri chokladkaka med apelsin och banan

Sockerfri chokladkaka med apelsin och banan - 15 bitar
Från "GI för hela familjen"
2 dl fullkornsmjöl av dinkel 2 apelsiner
1 dl fiberhavregryn 2 bananer
3 msk krossat linfrö 2 msk flytande honung
2 msk psylliumfrön ½ dl rapsolja
100 g finhackade hasselötter 2 dl yoghurt
2tsk bikarbonat ½ dl kakao
2 tsk malen kanel 1 ägg
1 tsk malen kardemumma
Do like this!
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke. Skölj apelsinerna ordentligt och riv skalet fint samt pressa ur saften. Mosa bananerna. Tillsätt honung, rapsolja, yoghurt, mosad banan, apelsinsaft, rivet apelsinskal, och ett uppvispat ägg till bunken. Rör ihop allt till en kladdig smet. Häll smeten i en smord form med löstagbara kanter. Gräddas i mitten av ugnen i ca 55 minuter.
Gott att ha till!
Eftersom kakan är helt sockerfri, kan det vara gott att ha lite färsk frukt till. Tex annanas, banan, färska bär eller kiwi tillsammans med keso, crème fraich eller en klick vispad grädde.
Kommentarer
Postat av: :D
MUMS!<3
Trackback