Laxburgare


Laxburgare - 4 portioner
Från "GI Dag för dag"

450 g Laxfilé
1 ägg
½ dl crème fraiche
1-2 vitlöksklyfta
2 msk sweet chilisås
½ dl hackad gräslök
salt och svartpeppar
smör
4 stycken rågkusar eller annat grovt bröd

Do like this!
Mixa laxen i en matberedare eller med stavmixer, mixa den tills det blir till färs. Lägg det i en bunke, tillsätt ägget, crème fraichen, sweet chilin, gräslöken och pressa i vitlöken. Rör ihop till ern smet och smaka av med salt och peppar. Tips är att låta den stå och vila några minuter så att den "sätter sig" ifall den är i lösaste laget. Forma färsen till små biffar och stek dem i smör på medelvärme i ca 4-5 minuter på var sida. 

Gott att ha till!
Spenat/sallad, grillad squash, avokado, gurka, tomat, citron, crème fraich, turkis yoghurt m.m.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0