Lax ála Ida

Lax ála Ida - 4 personer
Grundreceptet kommer från "Våra bästa GI-recept" men som jag har kryddat till lite! :P
Ca 400-450 g laxfilé
200 g fetaost
8 st soltorkade tomater i olja
½-1 dl crème fraiche
Flytande honung
½ kruka basilika
salt och peppar
Do like this!
Mixa ihop de soltorkade tomaterna och basilikan i en mixer eller med hjälp av en stavmixer, lägg över i en bukne och tillsätt crème fraichen och smula ner fetaosten. Salta och peppra lite om det behövs. Lägg laxen i en ungsfast form och lägg sedan över crème fraiche/feta ost-blandningen, ringla lite honung över och in i ugnen på ca 225 grader i ca 20 minuter eller tills de fått en gyllenbrun fräg. Klart!
Gott att ha till!
Ungsrostade grönsaker tex squash, morötter, paprika, rödlök mm. Lägg grönsakerna på en plåt, ringla över lite olivolja, strö över lite flingsalt och lite torkad basilika. Rostas i ugnen tills de mjuknat lite och fått en rostig yta.
Kommentarer
Trackback