God frukost!
Två skivor av det hembakade brödet, se recept nedan. Men turkis yoghurt och avokado! Till det en blåbär och hallon-smoothie gjord av 2 dl 2,5% yoghurt fixad med frysta blåbär och hallon! :-)
Dinkelbröd med äpple och kanel
25 g jäst
3 ½ dl vatten
1 tsk salt
...1 msk kanel
1 msk flytande honung
1 msk olivolja
2 st grovt rivna äpplen
2 msk hela linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
9-10 dl dinkelmjöl
flingsalt
Do like this!
Blanda ut jästen i 3½ dl ljummet vatten, tillsätt salt, honung, olivolja, kanel, rivna äpplen, linfrön, rolrosfrön, pumpafrön och 9 dl av mjölet. Arbeta ihop med händerna och låt jäsa i 60 min, när degen jäst klart arbetar du in resten av mjölet, lägger den i en 1½ liters form som är smorjd med olivolja. Pensla med vatten och strö flingsalt på, in i längst ner i ugnen på 225 grader i 20 min! Klart! ;-)
vilken härlig blogg! älskar matbloggar! :D