Köttbullar med kanel och honungsgrillade grönsaker

Köttbullar med kanel och honungsgrillade grönsaker

Hade lite nötfärs hemma, så tog och körde ihop med lite smått och gott och resultatet blev gött! ;)

500 g nötfärs
1 stor gull lök
1 ägg
salt, svart och vitpepar
Balsamvinäger
Kanel

En stor röd paprika
En stor gul paprika
En stor morot
Broccoli
Honung


Do like this!

Finhacka löken och rör samman med nötfärsen och ägget i en bunke. Salta och peppra. Smält lite margarin i en stekpanna på medelvärme och forma färsen till lagom stora bollar. Tips! Färsen är enklast att forma när den är kall. Lägg dem i pannan och stek dem några minuter. Häll på lite balsamvinäger. När köttbullarna är nästan är färdigstekta, strö över lite kanel.

Dela alla grönsaker i ganska så stora bitar, lägg dem på en plåt, ringla över lite olivoilja, strö över lite salt och till sist ringla över honungen. In i ugnen på ca 220 grader(varmluft) och låt dem grillas tills de är gyllenbruna och ser färdiga ut!

Serveras med crème fraiche och rårörda lingon!

RSS 2.0